3 tips inför högskoleprovet, anmälan stänger imorgon!

Framgång på högskoleprovetGlöm inte bort att imorgon är sista dagen för anmälan till högskoleprovet! Passa på att anmäla dig redan nu, så att du inte råkar glömma bort. Det är som sagt sista chansen – möjlighet till efteranmälan finns inte, så om du vill skriva högskoleprovet redan nu på våren är det bara att springa till anmälningssidan och signa upp!

Vi vill även passa på att dela med oss av några tips som kan hjälpa dig som ska skriva högskoleprovet, särskild dig som kanske har lite bristande studiemotivation:

1) Slarva inte med förberedelserna
Det är tyvärr lätt hänt att man slarvar med förberedelserna. Det känns som om man har en evighet på sig att plugga till högskoleprovet, så man skjuter upp det… spelar lite dataspel, går på bio med polarna, slökollar Premier League på TV:n, och sedan vaknar man på provdagen och fattar att tiden för förberedelser är ute.

Om du har svårt att motivera dig för att plugga kan det vara en idé att sätta upp ett schema som du sedan följer benhårt. Är du morgonpigg och vaknar vid sextiden men måste vara på jobbet eller i skolan först vid nio? Plugga en halvtimme efter frukosten! Är du en nattuggla och gillar att sitta uppe länge? Avsett en timme under sen kväll då TV:n bara visar tråkiga repriser och kassa serier. De flesta av oss kan utan vidare hitta tid till att plugga inför högskoleprovet, det gäller bara att ställa in sig själv på att man under vissa tider inte gör något annat förutom pluggande.

2) Gör pluggandet roligt
Ännu ett tips för den som har svårt att komma igång med pluggandet är att göra om det till en slags tävling. Hitta en vän som också planerar att skriva högskoleprovet och gör upp olika delmål. Det kan till exempel röra sig om att göra en del av ett gammalt högskoleprov under ”riktiga” provförhållanden, och sedan jämföra era resultat. Om ni önskar kan ni ju också kombinera detta med något roligare.

Ni kan t.ex. bunkra upp med cola och chips (eller något nyttigare tilltugg om ni så önskar), sedan gör ni ett gammalt högskoleprov. Gå igenom era fel tillsammans och se vem som fick bäst resultat. Är ni tävlingsinriktade kan ni ju också slå vad – den som skriver sämst får betala för läsken och maten. Efteråt kan ni kolla filmer och slappna av.

3) Ta reda på vad du är sämst på
För dig som har lite bristande motivation eller helt enkelt tidsbrist är den bästa rekommendationen att snabbt ta reda på vilka delar av högskoleprovet som du är sämst på. Om du t.ex. gör tre gamla högskoleprov och skriver 95% rätt på NOG-delen behöver du knappast lägga tid på att plugga detta avsnitt, men om du har många fel på statistikavsnittet bör du lägga mycket kraft på att höja dig.

Så se till att ta reda på dina svagaste punkter och lägg ner extra mycket kraft på att förbättra dig på just de delar av högskoleprovet som du är svagast på.

Vi hoppas att ni får nytta av dessa tips och att ni skriver ett riktigt bra resultat på högskoleprovet nu i vår!

2 thoughts on “3 tips inför högskoleprovet, anmälan stänger imorgon!

  1. Pingback: Maktskifte06.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *