Färre anmälda till högskoleprovet

Högskoleprovet övningsbokTill högskoleprovet förra hösten minskade antalet anmälda, från ca 50 000 till höstprovet 2010 till ca 47 000 till höstprovet 2011. Denna trend verkar nu fortsätta även när det gäller vårprovet 2012 – fram till midnatt den femtonde februari (då anmälningstiden för högskoleprovet gick ut) hade 60 000 anmält sig och betalat. Det var dock ytterligare 9 000 personer som ännu inte hade slutfört sin betalning, så siffran kommer garanterat att öka. Dock står det klart att det kommer bli något färre som skriver provet våren 2012 jämfört med våren 2011, då 70 000 skrev.

Andra högskoleprovet i rad som antalet deltagare minskar alltså. Högskoleverket säger till Dagens Nyheter att provet nyligen gjorts om och att det kan vara så att folk avvaktar lite innan de gör det nya högskoleprovet.

Hur som helst är nedgången inte jättestor. Exakt statistik över alla anmälningar utlovas efter helgen, alltså på måndag den 20 februari, då får vi veta hur många som till slut kommer att skriva högskoleprovet denna vår.

Till alla er som anmält sig gäller det nu att börja plugga (om ni inte redan gjort det). På vår blogg har vi presenterat en rad bra tips som hjälper er lyckas, sedan kan ni även köpa vår övningsbok – den marknadsledanden övningsboken för dig som vill skriva toppresultat på högskoleprovet. Lycka till!

2 thoughts on “Färre anmälda till högskoleprovet

 1. Hej!
  Jag missade sista anmälnings datum och undrar om det går, på något vis, att anmäla sig i efterhand?

  Tack på förhand,
  Simon Eriksson

 2. Hej Simon,

  Vanligtvis brukar det inte gå, men eventuellt kan de göra ett undantag. Hur som helst, högskoleprovet.se är en privatägd webbsida, så vi hänvisar dig till studera. nu, kontakta dem och se om de kan lösa detta.

  Hälsningar,
  Högskoleprovet.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *