Över 50 000 anmälda till högskoleprovet!

Högskoleverket har idag gått ut med officiell statistik om antalet anmälda till höstens högskoleprov, som skrivs den 27:e oktober – över 51 300 har anmält sig, vilket är nästan 4 000 personer fler än vid höstprovet 2011 eller en ökning med åtta procent.

Per Zettervall, chef för systemförvaltningen på Högskoleverket, kommenterar att det är roligt att antal anmälda återigen ökar och att detta visar på att det finns ett stort intresse för högskolestudier i Sverige.

Som vi tidigare skrivit minskade antalet anmälningar till höstprovet 2011, detta på grund av osäkerhet kring hur det nya högskoleprovet skulle fungera. Nu verkar dock denna osäkerhet återigen ha lagt sig och antalet anmälningar har tagit sig upp över 50 000-sträcket återigen, något som självklart är ett positivt tecken!

Är du förresten en av de ca 51 300 som anmält sig och planerar att skriva provet nu i oktober? I sådant fall är det hög tid att börja förbereda dig! Börja med att till exempel göra ett par gamla högskoleprov, eller varför inte läsa denna bloggartikel som ger dig fem bra tips inför högskoleprovet?

Glöm heller inte bort att köpa Högskoleprovet övningsbok – den marknadsledande övningsboken för dig som vill skriva bra på högskoleprovet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *