Nya högskoleprovet online på vår hemsida

Nu har vi publicerat det första nya högskoleprovet, som gick av stapeln nu i höstas, på vår sida över gamla högskoleprov. Som ni säkert redan vet var hösten 2011 den första gången som högskoleprovet skrevs efter ändringarna. Provet är numera uppdelat i verbala respektive kvantitativa block, och tre nya delprov har tillkommit (KVA, MEK och XYZ). Mindre vikt läggs på ordförståelse och mer på matematiskt-logiska kunskaper, då det ansågs att orddelen tidigare tog för stor plats.

Hur som helst – ni som ska skriva det nya högskoleprovet under våren bör definitivt ta en titt på detta prov, samt använda det när ni övar inför högskoleprovet. Detta är trots allt det enda provet som redan har skrivits och som innehåller de nya delproven (det går utmärkt att använda även äldre högskoleprov för att öva på de andra fem delproven, även om tidtagningen för det nya högskoleprovet är lite annorlunda).

Glöm heller inte att läsa äldre artiklar på denna blogg, t.ex. Fem tips för att lyckas på högskoleprovet! Fortsätt följa och läsa denna blogg för mer intressanta tips, nyheter och specialerbjudanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.